google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наполи все така уверено върви в обратна посока и въпреки усилията на ръководството и смяната на треньора, те регистрираха своята поредна загуба през този сезон на “Сан Паоло”.

Колкото до Фиорентина, може да се окаже, че отборът изглеждаше напълно променен след като Джузепе Якини стана техен наставник през декември. След като успяха видимо да установят превъзходство над тима на Дженаро Гатузо, те заслужено си спечелиха 3-те точки. Играха отлично и успяха да отбележат два гола, като заслугата за това си поделиха Федерико Киеза и Душан Влахович.

Началото на двубоя показа доста динамика от страна и на двата отбора, като в 12-та минута, след подаден му дълъг пас, Арек Милик имаше възможност да отбележи, но той не можа добре да планира удара си и това му попречи да се разпише във вратата на Фиорентина.

Малко по-късно, в 20-та минута от срещата пък Алан допусна игра с ръка в наказателното си поле, но след допитване със системата ВАР, реферът беше категоричен, че дузпа няма.

Наполи се предаде пред Фиорентина с 02

Младият полузащитник Федерико Киеза откри резултата през първото полувреме

26-та минута се оказа щастлива за Фиорентина, които успяха да отбележат първото си попадение. В следващите минути отборът им продължаваше да доминира, за огромно съжаление на феновете на Наполи, които открито ги ругаеха. Явно обаче това успя да мобилизира отбора и в отговор на зрителското недоволство те бяха доста по-раздвижени през втората част от играта. Добър удар на Лоренцо Инсине имаше в 52-та минута от мача, но, за съжаление на съотборниците му, гол не беше реализиран, тъй като топката срещна дясната греда и отскочи извън очертанията на вратата.

В 75-та минута от двубоя падна и втория гол, който бе дело на сърбина Душан Влахович. Благодарение на чудесен пас, подаден от Лирола, резервата успя да порази противниковата врата с техничен шут и така закова крайния резултат.

Сега на Наполи предстои да се срещнат с Ювентус на собствен терен, а Фиорентина ще домакинства на Дженоа.