Не е сигурно, че Унион ще домакинства в ШЛ на “Старото лесничейство”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Стадиончето в Източен Берлин е с капацитет от 22 хиляди места само с една трибуна

Президентът на Унион (Берлин) Дирк Цинглер не е особено оптимистично настроен, че УЕФА ще разреши на отбора му да играе мачовете си от Шампионската лига на стадиона “Старото лесничейство”. Стадиончето в Източен Берлин е с капацитет от 22 хиляди места само с една трибуна и през миналия сезон те играха мачовете си в Лига Европа там само защото УЕФА реши да въведе пилотен експеримент с допускането на правостоящи на втория си по сила турнир.

За момента не е ясно дали УЕФА ще удължи експеримента и за тази година, но самият Цинглер не вярва. Това означава, че “Железните” от Берлин имат много малко време за реакция или ще се наложи да подпишат споразумение за използването на 74-хилядния изцяло със седалки Олимпийски стадион в Берлин. На същото място те играха преди две години в Лигата на Конференциите.

“В момента има увеличаваща се вероятност да не играем мачовете си в Шампионската лига на нашия стадион. Не знам дали пилотното издание на кампанията с допускане на правостоящи ще продължи. Ако ни принудят да сложим навсякъде сгъваеми седалки, то ние не можем да се справим с това. А и нямаме времето, за да го завършим на време, заяви 58-годишният началник на берлинчани във видео, публикувано на клубната страница.