Необикновената история на 227-сантиметровия Оливие Риу
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Всички сме виждали високи хора в живота си, но 15-годишният канадец определено има с какво да ни впечатли.

В наши дни обикновените канадски младежи спортуват редовно, забавляват се пред компютъра и обожават да прекарват време пред мобилните си устройства.

Оливие Риу също не се различава особено от своите връстници, но по-особеното при него е, че той е едва на 15 години, а е висок… внушителните 227 сантиметра!

Хлапето придоби популярност още на 12-годишна възраст, когато компилация от негови отигравания на баскетболното игрище станаха тотален хит в „You Tube“.

Съвсем наскоро нов видеоклип припомни на широката общественост за Риу. На него той записва своя официален дебют  в „IGM Academy“ във Флорида.

Резонно през септември канадецът влезе в Книгата на рекордите на Гинес като най-високия тийнейджър в света.

“Изпитах емоционално облекчение, че най-после държа рекорда!”, коментира Риу след вписването си.

Гигантът призна, че на по-ранен етап от своя живот е искал ръстежът му да се „позабави“, но в крайна сметка този процес е предопределен и няма начин, по който да може да бъде спрян.

“На 12-13 години исках растежът ми да се позабави. Но в един момент се примирих и си казах, че не мога да направя нищо по въпроса. Често ме спират по улиците и ме питат защо съм толкова висок. Свикнал съм да се шегуват с мен и да ми подвикват: ​​”Ей, малкият!”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivier Rioux (@olivier.rioux)

През 2019-а година Оливие Риу позира за снимка с футболистите на Реал Мадрид, които бяха дошли на лагер в Монреал по това време. На фотоса, разбира се, тийнейджърът-феномен е с няколко глави над звездите на „кралете“. Дори 29-годишният Тибо Куртоа, който е висок точно 200 сантиметра, отстъпва значително ръстово на Риу.

Необикновената история на 227-сантиметровия Оливие Риу 1

Любопитно е, че родителите на младежа са направили вратите в своя дом гигантски, за да може техният син да влиза нормално и това да става, без да си удря главата…