Хубаво построиха стадион, но трябва и да го поддържат!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Разликата между финала за Суперкупата на Европа през 2017-та и вчерашния двубой между Шкупи и Левски София

Денят бе 8 август 2017 година. В столицата на Република Северна Македония се изигра срещата за Суперкупата на Европа между Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед. Стадион “Филип II” ( преди Преспанското споразумение между РСМ и Гърция ) прие два от най-популярните и обичани отбори в света. Футболните запалянковци по цялото земно кълбо се насладиха на футбол от изключително висока класа и погледите им бяха вперени в Скопие.

Хубаво построиха стадион, но трябва и да го поддържат! 1

Малко над пет години по-късно на вече преименуваната “Арена Тоше Проески” ( в памет на обичания поп-изпълнител, загинал през 2007-ма година на 26 годишна възраст ) националният отбор на България бе гост на Северна Македония в среща от международния турнир на УЕФА – Лига на нациите. Тогава тревното покритие наистина бе на ниво, както може да видите от прикачената снимка от двубоя.
Хубаво построиха стадион, но трябва и да го поддържат! 2

Снощи 26-кратните шампиони на България от Левски изиграха един високорисков двубой (какъвто бе обявен от европейската футболна централа) срещу тима на албанското малцинство в РСМ – Шкупи. Е, “сините” нямаха удоволствието да играят на “зелен килим”, както Каземиро, Лука Модрич, Серхио Рамос и Ромелу Лукаку. Занемареното тревно покритие на “Арена Тоше Проески” принуди всеки адекватен футболен човек да се запита “това съоръжение как получи лиценз за европейски мач?!”

Хубаво построиха стадион, но трябва и да го поддържат! 3

Андриан Краев след края на мача, спечелен от Левски с 2:0 сподели, че е срамно и несериозно да се играе европейски мач на подобен терен, а всеки неутрален зрител би подкрепил тези думи. Хубаво е, че на Балканите има подобно бижу, но е много грозно, когато сте построили нещо и не го поддържате.