Клоп е разтревожен от ситуацията с трансферите в Саудитска Арабия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Треньорът на Ливърпул не издържа и разкри всичко, което мисли за случващото се в последно време на трансферния пазар.

Мениджърът на Ливърпул – Юрген Клоп, коментира нашумелите трансфери на редица звездни футболисти през това лято в първенството на Саудитска Арабия.

Германецът поиска от УЕФА и ФИФА да бъде обърнато сериозно внимание на трансферния период в тамошния шампионат, който продължава три седмици повече след този в Европа.

Клоп смята, че по този начин отборите от топ 5 на първенствата на Стария континент ще продължат да губят сериозни играчи.

Редица големи имена като Карим Бензема, Н’Голо Канте, Садио Мане, Рияд Марез, Марсело Брозович, Рубен Невеш, Малком и други вече акостираха в Саудитска Арабия.

Пръв пътят към първенството там проправи суперзвездата Кристиано Роналдо, който е част от Ал Насър.

Клоп е разтревожен от ситуацията с трансферите в Саудитска Арабия 1

“Влиянието на пазара в Саудитска Арабия за футбола е огромно към момента. Преди всичко това обаче искам да кажа, че най-лошото нещо е трансферният прозорец в Сауди Про Лийг, който е с три седмици по-дълъг”, заяви Клоп.

“Ако съм прав, че е така, това в никакъв случай не е в помощ на европейския футбол”, категоричен е германският специалист.

“УЕФА и ФИФА трябва да намерят решение на този казус. Това не може да се случи незабавно, така че не знам как ще се развият нещата в момента, но трябва да се има предвид това. Времето ще покаже как ще се развие този казус”, сподели още наставникът на Ливърпул.

Клоп е разтревожен от ситуацията с трансферите в Саудитска Арабия 2

Любопитно е, че през текущия трансферен прозорец двама играчи на Ливърпул в лицето на Фабиньо и Джордан Хендерсън вече напуснаха “Анфийлд” и акостираха в арабската страна.

Преди тях друг бивш футболист на “червените” – Роберто Фирмино, също взе решение да премине в Близкия Изток.