Прераждане или край на една епоха – Деветия сезон на Клоп в Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Предстоящата кампания ще бъде решаваща за бъдещето на Юрген Клоп

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп ще бъде изправен пред огромно предизвикателство през следващия сезон. До момента немецът бе почти безгрешен в решенията, които взимаше на “Анфийлд”, но през миналата кампания тимът му се представи доста под нивото, на което сме свикнали да го виждаме и дори не успя да се класира за Шампионска лига.

Клоп пристигна в Ливърпул през октомври 2015 година. Тогава той наследи един разрушен отбор, който бе невероятно далеч от нивото, на което сме свикнали да го виждаме. Играчите, които той трябваше да използва през първия си сезон не бяха на нужното ниво и бяха причината за състоянието на Ливърпул.

Клоп обаче не се уплаши от видяното при пристигането си. Подобно на началото на престоя си в Борусия Дортмунд, той започна да разкарва един по един играчите, които не смяташе, че могат да му бъдат полезни и ги заменяше с такива, които пасват идеално на неговата тактика и философия на игра. Така, постепенно той сглоби чудовищен отбор, който плашеше всичките си противници и бе готов да върне Ливърпул на върха.

Наистина, машината, която Клоп сглоби върна Ливърпул на върха. Първо мърсисайдци покориха европейския връх, а след това върнаха така дългоочакваната титла във Висшата лига на “Анфийлд”. Постижение, което убягваше на мърсисайдци в продължение на 30 години.

Както всяко нещо обаче, проектът на Клоп ще стигне до своя край. Въпросът е обаче дали той ще успее да подмени успешно съставa си, който му донесе толкова успехи или няма да получи подкрепа от борда на директорите и ще бъде оставен да разполага с наличното. За момента изглежда, че Клоп получава подкрепа, тъй като мърсисайдци направиха няколко важни трансфера. Дали обаче Клоп ще съумее да напасне новите единици в състава си и да върне Ливърпул на правия път ще стане ясно след началото на сезона.