Милан обяви официално национал на САЩ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Юнус Муса вече е в Милано

Полузащитникът на Валенсия Юнус Муса официално вече е играч на Милан. Националът на САЩ струва на “росонерите” на 20 милиона евро, които може да нараснат ако определени условия бъдат спазени.

Муса развива таланта си в академията на Арсенал. Впоследствие обаче той преминава във Валенсия, където играе за втория отбор на “прилепите”. Там той доразви таланта си и бива изпратен в първия отбор. Именно на “Местая” Муса изгря на световната сцена и бе забелязан от националния селекционер на САЩ.

Той бе основна фигура в състава на Грег Берхалтер на Световното първенство в Катар, което се игра през миналата зима. Тогава младият тим на САЩ изненада приятно всички зрители и даде заявка за едно още по-успешно представяне на следващия Мондиал, на който те ще бъдат домакини.

В състава на Милан Муса ще има тежката задача да замени любимецът на феновете Сандро Тонали, който наскоро осъществи трансфер в английския Нюкасъл за над 70 милиона евро. Стефано Пиоли обаче вярва, че Муса ще се справи с тази задача и е готов да му даде достатъчно време за адаптация.