4-ата английски играчи, които приковават вниманието
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Определено Гарет Саутгейт е истински щастлив в момента, след като може да разполага с Оли Уоткинс, Джеймс Мадисън, Хари Кейн и Джуд Белингам.

Английските играчи са наблюдавани изкъсо, за да бъдат достатъчно добре квалифицирани, а нацията им е широко възприемана като една от най-доминиращите, когато става въпрос за футбол.

Тъй като Европейското първенство трябва да започне в средата на 2024-а година, много английски футболисти в момента се стремят на добро представяне, за да получат своя шанс с фланелката на “Трите лъва”.

Ето и четиримата най-добри състезатели понастоящем:

4. Оли Уоткинс (Астън Вила)

Един играч, който заслужава сериозно внимание, е Оли Уоткинс. Докато от него се очаква основно да вкарва топката в мрежата на противниковите вратари, Уоткинс се оказа и креативен нападател, тъй като създаваше положения и за своите съотборници в предни позиции. Много пъти, когато не успее да отбележи, той може да добави малко стойност с качество в разгръщането на самата атака. Неговият атакуващ блясък пък му донесе 7 гола и 4 асистенции в 13 мача за Астън Вила до момента през сезона. Звездното представяне на Уоткинс му спечели и място в тима на селекционера Гарет Саутгейт и в момента атакуващият футболист е готов да играе за Англия в предстоящите им мачове срещу Австралия и Италия.

3. Джеймс Мадисън (Тотнъм)

Това, което бихме могли да наречем като възраждане на кариерата и стъпка напред в личен и професионален план, е преминаването на Джеймс Мадисън от Лестър в Тотнъм. Този ход е отличен за момента и халфът на “шпорите” се радва на добри изяви. Мадисън може да се разглежда като един от ключовите играчи зад текущото подмладяване на тима на Тотнъм, а неговата изобретателност е ключова за клуба. Полузащитникът отбеляза 2 гола и записа 5 асистенции в 9 изяви за лондончани през настоящата кампания. Блестящото му представяне беше забелязано, тъй като той беше включен в състава на Англия за предстоящите им мачове.

2. Хари Кейн (Байерн Мюнхен)

Въпреки че е необходимо време на играчите да се адаптират към нов клуб с нова тактическа система и играчи, Хари Кейн беше ярък в първите месеци от кариерата си като футболист на Байерн Мюнхен. Таранът най-после взе решение да смени клубната си принадлежност и го стори. Той не само го направи, но смени и цяло едно първенство – от Висшата лига на Англия до Бундеслигата на Германия. Капитанът или номер 9 на Англия, както е широко познат, вкара 9 гола и регистрира 5 асистенции на сметката си в 10 мача във всички състезания за Байерн Мюнхен досега. Кейн показа, че може да се справя със смяната на обстановката и не му е непознато да бележи и за друг клуб.

1. Джуд Белингам (Реал Мадрид)

Определено не е лесна задача да следваш стъпките на топ играчи на Реал Мадрид като Кристиано Роналдо и Зинедин Зидан, но в първите дни от кариерата си на “Сантяго Бернабеу” талантливият Джуд Белингам изглежда така, сякаш може да се превърне в клубна легенда през следващите години. Английският полузащитник за момента е светлината в атаката на Реал Мадрид този сезон, като той отбеляза 10 гола и има 3 асистенции в 10 мача. Таа той е настоящият голмайстор на Ла Лига с 8 гола зад гърба си. Очевидно няма съмнение, че той е най-известният английски играч в момента във футболния свят и очакванията са да продължи с бляскавите си изяви и занапред.