Вълна от недоволство – Левскарите скочиха на Сектор “Б”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Причина за критиките към ултрасите бяха димки, които прекъснаха срещата в момент, в който се "печеше" голът във вратата на Етър.

Във вчерашната вечер Левски надделя над Етър с минималното 1:0 на стадион “Георги Аспарухов” в пореден двубой от родната efbet Лига.

Успехът на “сините” дойде трудно, въпреки че отборът, воден от Николай Костов, бе пълен господар на терена и създаде редица положения пред вратата на гостите от Велико Търново.

Всичко около срещата обаче остана на заден план, а фокусът отново бе около ултрасите на столичния гранд, заели местата си в Сектор “Б”.

Новата доза нападки срещу тях дойде, след като през второто полувреме за немалък период от време сблъсъкът бе прекъснат заради димки.

Всичко това стана в момент, в който “сините” бяха притиснали Етър дълбоко в наказателното поле, но все още резултатът беше 0:0.

“Публиката на Левски винаги е била единна и е била много сериозен играч. Не виждам защо се получава така. На мен ми е много болно – да e разединение, да не се уважават помежду си. Това нещо трябва вече да свърши. Бивш футболист съм на Левски и винаги публиката ми е помагала да надскачам себе си. Това, което съм правил на терена, съм го правил за тях. Искам да им кажа всичко това да свършва по най-бързия начин. Имаме една цел – Левски да е на най-доброто място”, заяви Емил Ангелов пред “Диема Спорт”.

“Що се отнася до това на футболистите как им влияе прекъсването на мача заради димки – точно започна полувремето, бяха в подем, започнаха да правят натиска, който искахме, след тази димка… Много неприятно нещо. Има малки деца, жени – не ни отива на нас като Левски, като европейски клуб – доскоро играхме в евротурнирите, а сега се връщаме на много ниско ниво”, допълни той.

“Трябва да си изключително прост, когато резултата е 0-0 и Левски е притиснал съперника, да правиш пиро шоу и играта да бъде спряна! Или целта е да се пречи на Левски и да се плащат глоби!”, гласеше коментар в групата с “Левски До Края”.

“Нашите фенове в Сектор “Б” трябва да помислят какво влияние има това върху нашите играчи. При положение, че тъкмо намерихме темпо, даже имахме три удара и спряхме играта за 7-8 минути. Не го бях предвидил въобще. Интересно ми е този протест кога ще свърши. Не е приятно, това влияе на нашите играчи. „Левски е вечен“ е обърнато обратно. На мен ми е жалко за това, вече трябва да се намери някакво решение. Аз повече съм замислен върху тези неща, отколкото върху играта. Разваляме празничната обстановка. Тук присъстват много деца, аз едва дишах през тези минути. Огорчен съм от тези неща. Даже не можах да се изкефя от победата”, каза старши треньорът Николай Костов след края на мача.

В редица “сини” групи и страници също не бяха спестени критики към действията на Сектор “Б”.