Венци Стефанов: Трябва да върнем старото лице на Славия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Няма как да върви националният отбор, като във водещите отбори имаме по 2-3 българи", категоричен е босът на "белите".

Култовият президент на Славия – Венцеслав Стефанов, бе гост в предаването “Арена Спорт” по “БНТ”, където говори за треньорската рокада при “белите”, националния отбор и битката за титлата в efbet Лига.

“Бакеро е голямо име във футбола, но е с различен манталитет. При нас емоциите са различни, а при него методиката и начинът на работа са други. Той считаше, че с този път, по който вървим, ще успеем. Не обвинявам Бакеро, напротив, разделихме се като приятели, но трябва да върнем старото лице на Славия”, заяви Стефанов.

“Съжалявам, голяма моя грешка. С моите колеги видяхме, че не става и трябваше да направим промяна. Сигурен съм, че Иван Колев сега ще успее да върне Славия на познатото ниво. Сигурен съм, че това ще стане. Той познава Славия и знае как да преодолее тази негативна серия”, обясни босът на “белите”.

“Бедата в нашия футбол е, че не даваме шанс на българското, а взимаме чужденци. Българите вегетират, сменят отборите. Така не се развиват. Аз не знам рецептата за развитие на младите таланти. Ако я знаех, щях да бъда треньор. Иван Колев знае как става. Дал е път на много футболисти в Славия – и на братята Христови, и на Филип Кръстев”, коментира Венци.

“Аз съм на стадиона като фен, да се радвам на успехите или да страдам от загубите. Имам и ангажимента да давам хляб на всички тези хора, които развиват талантите, за да играят в първия отбор на Славия”, допълни 73-годишният Стефанов.

“Искам да обърна внимание на моите приятели и колеги, да не гледат само класирането. Защото това дава едно фалшиво усещане и виждаме какво се случва в международните турнири. Отидат в Европа като аслани, а се върнат като… да не казвам като кого”, продължи в култовия си стил той.

“Все още чакаме компенсацията за изпочупените неща след мача на младежките национали. Сигурен съм, че всичко ще бъде наред. Но искам да обърна внимание на друго. Кого сме победили? Световната сила Израел. Да не би да сме победили Аржентина, Германия, Франция, Англия и др. Хубаво е, че е постигната победа. Това е повод да се радваш, да празнуваш, но защо трябва да чупиш?”, коментира президентът на столичния клуб.

“В националния отбор взимаме момчета, играли в Англия, Франция или Испания. Аз не съм против, това са българчета и трябва да получават шанс. Няма как да върви националният отбор, като във водещите отбори имаме по 2-3 българи. В другите евентуално по 4-5. Как да съберем футболисти за национален отбор? Това, което сме посадили не е порасло, защото даваме път на безкрайно много иностранци”, категоричен бе Венцеслав Стефанов.

“Силно се надявам, че Локомотив Пловдив и Черно море ще удържат на този устрем в първенството и да се преборят за титлата. За шансовете на Левски и ЦСКА – а дано, ама надали. Не виждам причина Лудогорец да не стане отново шампион”, анализира той.