Непобеденият в Лондон Ливърпул гостува на удобния Тотнъм
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сблъсъкът между Моуриньо и Клоп се очаква с повишен интерес

След пет поредни мача без победа във Висшата лига, шампионът Ливърпул се отправя към северен Лондон, за да гостува на Тотнъм – отборът, срещу когото записа пет последователни успеха в английския елит.

Нещо повече, през този сезон Червените са непобедими при визитите си в столицатa – те акостираха три пъти там и записаха две победи и равенство.

Toва ще бъде първият мач между тези съперници, който ще се проведе в четъвртък. Статистиците на Острова пък веднага припомниха, че Ливърпул е надигравал Тотнъм във всеки друг ден от седмицата.

Шпорите обаче се намират в отлична форма и са в серия от осем мача без загуба във всички турнири. За последно те отстъпиха у дома на Лестър (0:2) на 20 декември.

В момента двата тима са съседи във временното класиране на Премиър Лийг – Ливърпул е пети с 34 точки от 19 мача, а игралият една среща по-малко е непосредствено отзад с 33.

Въпреки близостта в подреждането и домакинския фактор, водещият букмейкър Bet365 дава предимство на формацията на Юрген Клоп.

Победа за Ливърпул е оценена с 2.10 в приложението bet365, докато коефициентът за краен успех на Шпорите е 3.30. Ставката за равенство е 3.60.

Босът на домакините Жозе Моуриньо потвърди, че Деле Али пропуска срещата, а под въпрос е участието на бранителя Бен Дейвис, който се оплаква от травма в прасеца.

В групата на Ливърпул може да влезе капитанът Джордан Хендерсън, пропуснал последните два мача на своя тим заради мускулно разтежение.

Типстърите на 7 Спорт прогнозират, че двата тима ще си разменят поне по един гол, като офертите това да се случи гравитират около 1.61.

Експертът на BBC Марк Лорънсън е на същото мнение, като неговата прогноза е за краен резултат 1:1.

Очакваният с голям интерес дуел на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм” започва в 22.00 часа и ще бъде излъчен пряко по “Диема Спорт 2”.