Непримирим Уест Хем шокира Тотнъм в повторния дебют на Бейл
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тотнъм и Уест Хем изиграха зрелищен мач, който не излъчи победител

Тотнъм направи реми 3:3 с Уест Хем в лондонското дерби от петия кръг на английската Висша лига. Две попадения за “шпорите” отбеляза Хари Кейн, а един гол добави Хьон-мин Сон. Трите попадения за Тотнъм паднаха в рамките на 15 минути през първото полувреме. Уест Хем пък изравни резултата с три гола след 80-ата минута.

Уелската звезда Гарет Бейл направи повторен дебют за Спърс. Той се появи в игра през второто полувреме на мястото на Стивън Бергвайн. Бейл се завърна в Тотнъм в края на летния трансферен прозорец, след като бе привлечен под наем от Реал Мадрид.

Двубоят за “шпорите” започна по страхотен начин, като Хьон-мин Сон откри резултата след асистенция на Хари Кейн в 1-вата минута.

Седем по-късно английският национал удвои авана на “шпорите”, като двамата със Сон размениха ролите. Кореецът направи головото подаване, а Кейн завърши атаката по безупречен начин – 2:0.

В 16-ата минута преднината на домакините стана класическа. Серхио Регилон се отличи със страхотно центриране, пращайки топката на главата на Хари Кейн, който прониза Фабиански за 3:0. До края на полувремето Тотнъм контролираше играта и намали темпото, като резултатът на почивката бе същият.

Второто полувреме започна на по-ниски обороти, като домакините контролираха повече топката. Тотнъм се чувстваше сигурен в победата, но това можеше да им изиграе лоша шега. В 82-рата минута Фабиан Балбуена намали резултата след асистенция на Кресуел.

Три минути по-късно Давидсон Санчес си отбеляза автогол и домакините трябваше да треперят до последния съдийски сигнал. В добавеното време Гарет Бейл имаше отличен шанс да се разпише в повторния си дебют след индивидуален пробив, но ударът му мина покрай вратата.

Секунди след това Уест Хем получи правото да изпълнява пряк свободен удар в полето на съперника. Снодграс центрира, като топката първоначално бе избита от футболист на “шпорите”, но кълбото попадна право на крака на Мануел Ланзини, който с мощен удар вкара феноменален гол за крайното 3:3.

С това реми Тотнъм събра 8 точки в актива си и заема 6-ото място в подреждането, докато отборът на Уест Хем има 7 пункта и е 8-ми в таблицата.