Неприятна новина за България – Десподов под въпрос за плейофите за Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Селекционерът на България Георги Дерменджиев е доста вероятно да не може да разчита на една от звездите на тима Кирил Десподов. Футболистът на Щурм Грац е контузен и не е ясно дали ще се възстанови до месец март, когато приемаме Унгария в първия плейоф за класиране на Евро 2020.

От клуба на Десподов не съобщават каква точно е контузията на футболиста. Нападателят получи травма по време на зимната подготовка. Той взе участие само 25 минути в контрола на Щурм в края на януари. След това Десподов не е тренирал и не е ясно кога ще се възстанови.

В момента бившият футболист на ЦСКА прави леки тренировки във фитнеса, като в останалото време продължава възстановяването си у дома.

Със сигурност селекционерът на “трикольорите” Георги Дерменджиев е доста притеснен за състоянието на футболиста. България ще има приятелски мач на 26-ти февруари срещу Беларус и е доста вероятно Десподов да не играе. Плейофът за Евро 2020 срещу Унгария пък е на 26 март на “Васил Левски”. Дерменджиев се надява, че играчът на Щурм Грац ще бъде в добра форма за втория двубой, който е от огромно значение за България.