google новини лого Последвай ни
Добави коментар
266 дни по-късно отново над 10 000 зрители гледаха двубои на живо на Острова

След въвеждането на новите мерки във Великобритания срещу пандемията от COVID-19, най-после футболните фенове се завърнаха по стадионите, макар и с много ограничения. Все пак над 10 000 зрители посетиха общо шест двубоя от първенствата на Чемпиъншип, Лига Едно и Лига Две в сряда, когато бе първият ден, в който привържениците можеха да се завърнат на трибуните.

Феновете на Лутън, Уикъмб, Чарлтън, Шрюсбъри, Карлайл и Кеймбридж Юнайтед бяха първите, които имаха възможността да гледат футбол на живо в Англия след 266-дневно прекъсване. В пет от тези двубои присъстваха по около 2000 привърженици, което е максималният брой за т.нар. Зона 2 в Англия. На стадиона на Уикъмб пък бяха допуснати 1000 зрители.

Тази вечер Арсенал ще стане първият тим от Висшата лига, който ще има шанса да посрещне 2000 свои фенове на стадион “Емиратс”. “Точпиите” се изправят срещу Рапид Виена в Лига Европа.

Отборите от Лондон и Ливърпул ще могат да допуснат фенове след въвеждането на новите мерки, така че ще видим зрители и на мачовете от Премиър Лийг през уикенда. На стадионите на Уест Хем, Челси, Тотнъм и Ливърпул ще отворят врати за 2000 привърженици.