Нидерландия достигна 1/4-финалите след класика над Румъния
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лалетата" не оставиха шансове на румънците и очакват Австрия или Турция в следващата фаза

Нидерландия влетя в 1/4-финалите на Евро 2024, след като разби с категоричното 3:0 Румъния в предпоследния мач от 1/8-финалите на турнира.

“Лалетата” откриха в 20-та минута, когато Коди Гакпо получи вляво на наказателното поле и с традиционния си финт залъга бранител на Румъния, подготви топката на силния си десен крак и матира Рациу в близкия ъгъл за 1:0.

В 63-та минута футболистът на Ливърпул помисли, че е вкарал втория си гол в мача, но след проверка на ВАР, се оказа, че той е бил в положение на засада преди да засече топката в мрежата след разбъркване в наказателното поле.

Седем минути преди края Нидерландия на практика сложи точка на спора с втори гол. Депай получи топката от тъч, продължи към Гакпо, а той почти от аут линията върна към Мален, който вкара за 2:0.

Нападателят вкара втория си гол в продължението на срещата. Този път Шави Симонс го изведе по фланга, но бързо се озова на стрелкова позиция и оформи крайното 3:0. В следващата фаза Нидерландия очаква победителят от двойката Австрия – Турция, като ако това са австрийците, двата отбора ще се срещнат за втори път на това Европейско, след като момчетата на Ралф Рангник победиха с 3:2 в груповата фаза.