Нидерландия и Франция в битка за първото място в група D на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Петлите" вероятно ще бъдат без Килиан Мбапе срещу "лалетата"

Стадион “Ред Бул Арена” в Лайпциг е арена на сблъсъка между Нидерландия и Франция от втория кръг на група D на Европейското първенство 2024 тази вечер от 22:00 часа. Двата отбора постигнаха победи на старта на турнира и сега ще преследват още три точки, за да си гарантират място в следващата фаза.

Нидерландия надви Полша с 2:1 в първия си мач на турнира. С попадения на Коди Гакпо и Вут Вегхорст тимът на Роналд Куман направи обрат в срещата и се поздрави с победата. Водейки пред Франция благодарение на един вкаран гол повече, Нидерландия ще си гарантира класиране сред първите две места, ако спечели двубоя в петък. Отборът ще преследва четвърта поредна победа, тъй като загря за Евро 2024 с успехи над Канада и Исландия. Загубата с 1:2 от Германия през март в контрола е единственото поражение на тима в изминалите осем срещи.

Франция постигна трудна победа над Австрия с 1:0 в първия си двубой на Евро 2024. Килиан Мбапе имаше заслуга за победата на “петлите”, асистирайки за автогол на Вобер. Сега обаче Мбапе почти сигурно няма да е на линия, тъй като получи контузия в края на двубоя с австрийците и се очаква да се завърне за директните елиминации.

Френският отбор се изправя срещу познат съперник в петък вечер. Правейки дубъл над нидерландците в квалификацията, Франция следва установения модел между двете нации – те спечелиха седем от последните си осем мача срещу Нидерландия, въпреки че “лалетата” триумфираха в последните два двубоя между нациите на Европейски, включително разгром с 4:1 в груповата фаза през 2008 г.