Нидерландия и Германия с равенство 2-2 в Амстердам
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Голово шоу между двата гранда на стадион „Йохан Кройф Арена“.

Нидерландия и Германия не се победиха и завършиха при резултат 2-2 на „Йохан Кройф Арена“ в Амстердам като така лидер в група 3 от Лига А на Лигата на нациите остава немския тим с по-добра голова разлика от „Лалетата.

Домакините имаха нужда само от 2 минути, за да поведат в резултата. Райън Гравенберх със страхотен пас от центъра на терена намери Тижани Райндерс непокрит сам срещу вратаря и той не сгреши, за да осигури преднината за „Лалетата“ след по малко от 120 секунди игра.

Това обаче не смути „Немската машина“ и те стигнаха до пълен обрат още до полувремето. Дениз Ундав изравни резултата в 38тата минута след асистенция от Флориан Вирц и голяма грешка от новото попълнение на Манчестър Юнайтед Де Лихт, а в добавеното време на първото полувреме, Дениз Ундав асистира на Йозуа Кимих, който осигури преднината в резултата за Германия за първи път в двубоя.

„Лалетата“ обаче отново бяха по съобразителни в началото на полувремето като този път им бяха необходими 6 минути, но успяха да изравнят резултата благодарение на гола на Дензъл Дъмфрис след асистенция от Брайън Броби.

До края на срещата двата отбора заложиха повече на предпазливостта и равенството остана непроменено.