Нидерландия прегази Гибралтар, Турция с инфарктен успех в Латвия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Група G продължава да носи много драма и голове

Нидерландия победи очаквано и категорично Гибралтар с 6:0 при домакинството си от 8-ия кръг от световните квалификации в една от най-интересните групи –  G.

“Лалетата” подеха наказателната акция още в 9-та минута, когато капитанът Върджил Ван Дайк засече отлично центриране от корнер и заби топката в горния ляв ъгъл.


В 18-та минута домакините получиха и дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Гибралтар, но Депай беше спрян отлично от стража Брадли.

Само 120 секунди по-късно обаче Клаасен изведе Депай и този път нападателят на Барселона не сгреши за 2:0. В продължението на първата част реферът отсъди още една дузпа за “лалетата”, отново заради игра с ръка. Изненадващо, Депай за втори път застана на 11-те метра и този път беше безкомпромисен.


Само три минути след почивката резултатът набъбна до 4:0. Ланг прати отлично подаване в наказателното поле, където Дъмфрис засече с глава по перфектен начин, за да се разпише.

Четвърт час преди края Вегхорст прати топката в наказателното поле, а Арнаут Данджума беше на правилното място, за да я насочи в мрежата на Гибралтар. В 87-та и Дониел Мален се нареди сред героите на вечерта след много интелигентен пас на Депай.

По същото време в Латвия домакините удържаха 1:1 срещу Турция и объркаха сметките на южните ни съседи. Първата част премина под контрола на турския тим, но Йълмаз пропусна най-чистото положение в 35-та минута.

Чак 20 минути преди края падна първият гол в срещата, който беше автогол на Мерих Демирал, като защитникът заби за втори път топката в собствената си мрежа в рамките на четири месеца. Последният път беше в откриващия мач на Евро 2020 срещу Италия.

Само шест минути по-късно Турция си върна надеждата за победа след като Ченгиз Юндер центрира в пеналта, а там Дурсун заби с глава за 1:1.
Нидерландия прегази Гибралтар, Турция с инфарктен успех в Латвия 1
В 86-та Юндер можеше да направи пълния обрат, но Озолс показа невероятен рефлекс и изби в корнер. В седмата минута на продълженията обаче гостите получиха дузпа! Зад топката застана Бурак Йълмаз и капитанът не подведе своя тим, за да донесе много ценни три точки.

Така Турция остана на четири точки от първото място два мача преди края, а втората позиция, където се намира Норвегия е на два пункта. Лошата новина за турците е, че нямат директен мач със скандинавския си съперник и ще се надяват на помощ от Латвия или Нидерландия, за да стигнат до бараж за билет към Катар 2022.