google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"След добрия сезон, сега идва по-трудното - Лигата на конференциите", споделя Николай Киров

Старши-треньорът на Арда Николай Киров даде интервю за “БНТ”, в което говори за представянето на тима през изминалия сезон. Опитният специалист е на мнение, че трудното за клуба тепърва предстои, визирайки участието в турнира Лига на конференциите. За първи път Арда ще играе в европейските клубни турнири и това ще бъде огромно предизвикателство за клуба.

Наставникът на тима от Кърджали заяви, че за Арда българските играчи винаги са първа опция. Все пак той може да се ориентира към чужденци в селекцията на някои постове, тъй като иска да повиши нивото на отбора.

“Все още си мисля, че можехме да се представим и по-добре тази кампания. Това, което направихме, се дължи най-вече на старанието на футболистите, както и на спокойствието, което ни дава ръководството. Сега идва по-трудното – Лигата на конференциите. Самото участие в Европа е коренно различно от участието в родното първенство. Пре тази година Арда претърпя доста промени. Хубавото беше, че имаше 7 двубоя, които да доиграем от миналата година, за да мога да преценя от какви играчи имаме нужда. Футболистите разбраха идеите, които ние имахме като треньорски екип и успяхме да постигнем тези резултати. Българските състезатели при нас винаги са първа опция. На някои постове обаче има дефицит от такива играчи в България и е възможно да се ориентираме към чужденци”.