Николай Киров: Уверен съм, че този състав ще бъде по-силен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Стара Загора и клубът Берое са с огромни традиции в българския футбол и рано или късно ще се завърне там, където му е мястото", заяви Киров

След броени дни Берое подновява сезона си в efbet Лига с домакинство на ЦСКА. Старши треньорът на “зелено-белите” Николай Киров говори специално за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT като разкри подробности около състава преди пролетния полусезон и изрази увереността си, че тимът ще бъде по-силен от края на 2022 г.

„Променени сме като състав. С доста хора се разделихме, доста хора привлякохме и тома е най-притеснителното към момента, а именно дали сме се съумели в този подготвителен период да направим нужните взаимовръзки между самите състезатели от една страна, както и между линиите в състава. Мисля, че в началото на шампионата тази сработеност ще ни е основния проблем”, каза Киров и заяви, че желанието му е било от първия момент отборът да бъде изцяло събран, но в днешно време това не е лесна задача.

„Доста е труден този процес в България, особено, когато си с по-малко финансови възможности като клуб. На мен ми беше ясно от първия момент, че нещата ще протекат по този начин, но въпросът е да се случват, защото рано или късно, когато създадеш нужната конкуренция на всички позиции в състава, това няма как да не роди и качество”, каза Киров.

Треньорът на Берое изрази надежди, че сработеността в националния отбор на нападателите Тонислав Йорданов и Калоян Кръстев ще помогне на тима. “Те са играли доста време заедно в юношеските и младежките гарнитури. Надявам се на тази сработност между тях двамата да вдигне качеството и нивото ни в нападение, тъй като доста малко голове отбелязвахме през есента”, каза специалистът.

„Имахме няколко задачи. Първата беше да вдигнат нивото (б.р. – за новите чуждестранни попълнения в отбора). Втората основна задача беше да подмладим нашия състав и от хората, които селектираме, на най-голяма възраст са състезателите на по 26 години, тъй като нашия отбор е един от най-опитните в първенството. Затова мисля, че с тяхното привличаме изпълнихме тези две задачи“.

„От първия момент бяхме запознати с трудностите, които има клубът, но за мен е важно, когато един клуб изпитва трудности, тогава да му се помага. Наясно сме с това, с което сме се захванали. Стара Загора и клубът Берое са с огромни традиции в българския футбол и рано или късно ще се завърне там, където му е мястото. Имаше доста нерви през есенния полусезон, но никога не съм съжалявал, че застанах начело на отбора“.

Николай Киров заяви, че Берое ще се бори за по-челно място с всички сили. Той каза, че до момента не е имало никакви финансови проблеми и забавени плащания в отбора, като ръководителите изпълняват обещанията си.

„Абсолютно съм уверен, че този състав ще бъде по-силен от този, който завърши 2022-а година. За себе си знам, че ще е нужно и малко време за обиграване на този състав. Според мен като качество на състезателите сме на по-добро ниво от есента“, добави Киров.