Николай Михайлов ще бъде новият капитан на България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Вратарят на Левски Николай Михайлов почти сигурно ще е новият капитан на националния отбор на България, пише “България днес”. 32-годишният страж ще наследи лентата от отказалия се Ивелин Попов.

Ники Михайлов е един от най-опитните футболисти в отбора на на Георги Дерменджиев, като се твърди, че има безпорен авторитет сред съотборниците си в съблекалнята. Михайлов е част от националния отбор от 2006 година, като до този момент е изиграл 37 мача за “лъвовете”. Сред повиканите футболисти за мачовете с Ейре и Уелс единствено Петър Занев има повече мачове с националната фланелка – 43 участия.

Според информациите от Бояна, решението капитан да е Михайлов е лично на селекционера Георги Дерменджиев, който имал пълно доверие на вратаря. До гласуване сред футболистите едва ли ще се стигне, но дори и тогава Ники е фаворит да получи лентата. Михайлов вече носи лентата в родния Левски, след като Живко Миланов прекрати кариерата си в края на миналия сезон.

Вратарят показа лидерски качества на “Герена” и треньорското ръководство е доволно от новата му роля. След поражението от Царско село в 3-ия кръг на efbet Лига, Ники дори държа реч пред съотборниците си насред терена на “Герена”. Другите по-опитни играчи в състава на “трикоьлорите” са Страхил Попов, Тодор Неделев и Антон Недялков, но шансовете някой от тях да сложи лентата са минимални.

Очаква се днес селекционерът Георги Дерменджиев да направи своето решение. Михайлов е един от играчите, посочени и от бившия капитан Ивелин Попов като най-достоен да наследи лентата. Резервен вариант е и опитният защитник Петър Занев, който носеше капитанската лента в ЦСКА.