Норич задълбочи кризата в Лестър и мечтае за спасение
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Норич победи Лестър с 1:0 на "Кероу Роуд" в първи мач от 28-ия кръг на английската Висша лига.

Единственият гол в срещата отбеляза Джамал Люис през второто полувреме. Така кризата при “лисиците” се задълбочи като те записаха пети пореден двубой без успех.

Наставникът на гостите Брендън Роджърс заложи на схема 4-5-1 като Келеши Ихеначо действаше на върха на атаката при отсъствието на Джейми Варди. Нигерийският нападател имаше подкрепата на Харви Банрс и Айозе Перес в предни позиции, а Джеймс Мадисън и Прает действаха в средата на терена.

Лестър бе по-активният отбор на терена през първото полувреме, но не успя да открие резултата. Айозе Перес и Ихеначо пропуснаха добри шансове за гол. “Лисиците” отправиха цели 12 удара към вратата на съперника за 45 минути игра, но без успех.

В 49-ата минута гостите вкараха попадение чрез Келечи Ихеначо. Голът на нападателя обаче бе отменен след намеса на ВАР. В следващите минути играта бе равностойна като Ондрей Дуда пропусна добър шанс за попадение за “канарчетата”.

В 70-ата минута Норич откри резултата. Бранителят Джамал Люис прати топката в мрежата на гостите след асистенция на Аарънс и даде аванс на “канарчетата”. След това Лестър натисна, но така и не успя да вкара изравнително попадение. В края на двубоя Йосип Дърмич пропусна да отбележи второ попадение за домакините.

С тази си победа Норич събра 21 точки и остава на последното място, но вече е на 4 точки от спасителната зона. Лестър пък има 50 точки и е на 3-ото място в таблицата.