Нов мач между Григор и Надал тази нощ – целта е благотворителна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тази нощ Григор Димитров ще се изправи срещу Рафаел Надал в демонстративен мач. Първата ракета на България и Рафа ще играят в Атланта, като събраните средства от двубоя ще подпомогнат фондацията на испанеца, както и Националната тенис фондация на САЩ, която е организатор на събитието.

Събитието се казва The Premier Live Atlanta Challenge като арена на сблъсъка ще бъде „Energy Center“ в столицата на щата – Джорджия. Началният час е 20:00 ч. местно време (03:00 ч. на 3 март наше време).

Преди срещата Рафа Надал сподели: „Ще играя в Атланта за първи път като ще се изправя срещу големия си приятел Григор Димитров. Очаква ни невероятна нощ, ще се забавляваме и се надявам да ви видя“, написа Матадора във Facebook.

Миналия месец Рафаел Надал взе участие в друга благотворителна инициатива. Той се изправи срещу Рождър Федерер в демонстративен мач в Кейптаун, средствата от който отидоха за фондацията на швейцареца.

Днес Надал коментира и друго голямо спортно събитие – победата на неговия любим тим Реал Мадрид срещу Барсеона (2:0).

“Радвам се, че пристигнах навреме и успях да гледам футболния мач. Тези двубои винаги са специални”.

До момента Рафа Надал и Димитров са изиграли 14 официални мача помежду си, като българинът има една победа. Тя бе на четвъртфиналите на турнира в Пекин през 2016 година.