google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Робърта и Атанасов се връщат в стартовите единайсет на Сините

Нападателят Найджъл Робърта и изтърпелият наказанието си бранител Живко Атанасов ще се завърнат в състава на Левски за днешния тежък сблъсък с Черно море от 10-ия кръг в Първа лига.

Предводителят на Сините Георги Тодоров ще направи куп промени в стартовата единайсеторка, след като в дуела за Купата на България с Партизан (Червен бряг) на терена се появиха доста от резервните играчи.

Зад Робърта се очаква да действат Здравко Димитров, Андриан Краев и Паулиньо, а опорни халфове ще бъдат Мартин Райнов и французинът Тома Даске. Крайни бранители пък ще са Ивайло Найденов и Матео Стаматов.

Левски ще търси победа след три поредни мачове без пълен успех, но на среща му се изправя коравият Черно море, който преди седмица разгроми Монтана с 3:0, а в средата на седмицата прегази Янтра (Габрово) с 6:1.

Любопитно е, че Моряците пристигат с четирима играчи, които са играли със синия екип – Даниел Димов, Васил Панайотов, Стефан Велев и Исмаил Иса. Старши треньорът Илиан Илиев също е бивш играч и треньор на Левски, а списъкът с екс-Сини щеше да е още по-внушителен ако не бяха травмите на вратаря Георги Георгиев и бранителя Стефан Станчев.

Гостите ще бъдат лишени още от услугите на Денислав Ангелов, Георги Божилов, Велислав Василев, Файсел Касими и Лъчезар Йорданов.

Двата тима са се срещали общо 121 пъти в елита, като Левски има 72 победи, равенствата са 31, а победите за Черно море – 18.

В София варненци са печелили само три пъти от 61 гостувания.