Нов успех за Александър Лазаров в Египет
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Един от най-перспективните български тенисисти Александър Лазаров се класира за 1/4-финалите на турнира от веригата ITF Futures в Шарм ел Шейх (Египет). Лазаров записа успех с 2:1 сета над украинеца Витали Сачко в доста оспорван мач, като срещата продължи два часа и половина.

Лазаров започна силно двубоя и с ранен пробив имаше аванс от 3:0 гейма. Българинът обаче допусна колебания в играта си и резултатът стана 5:5 в заключителните моменти на сета. В следващите два гейма обаче Лазаров се представи на ниво и спечели първия сет със 7:5.

Във втория сет украинецът стартира добре и дръпна с 2:0 гейма. Лазаров успя да спечели един гейм, но Сачко доминираше и след пет гейма имаше аванс от 4:1. Украинският тенисист задържа аванса си до края на сета и спечели с 6:3 втората част.

В третия сет Сачко стигна до преднина от 3:1 гейма, но българинът показа характер и се пребори да направи обрат. Лазаров започна да играе най-добрия си тенис и записа пет поредни гейма на сметката си, с което спечели сета с 6:3 и се класира на 1/4-финалите на турнира.

Следващият съперник на българския тенисист ще бъде победителят от мача между Даниеле Капеки и Марек Генгел.