google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Напълно възможно е да станем шампиони", обясни Станислав Шопов.

Едно от новите попълнения в ЦСКА през лятото – Станислав Шопов, бе специален гост в предаването „Код Спорт“ по “RING”, където говори за очакванията си за новия сезон с “червените”.

Младокът, който има малък опит зад граница с екипа на Хееренвеен, разкри и повече подробности около избора си на фланелка – легендарната “осмица”.

– Ти беше първото ново попълнение на ЦСКА за лятото? Кой ти предложи да вземеш „осмицата“?

– Никой не ми е предлагал да взема „осмицата“. Лично аз поисках този номер и съм благодарен на ръководството, че ми гласува доверие. Надявам се да го оправдая. Номер 8 е доста тежък номер, бих казал най-тежкия номер в ЦСКА. Лично за мен е чест и отговорност да нося този номер. Гледал съм изпълнения на Христо Стоичков, не само с червения екип, но и с този на „Барселона“.

– Колко трудно е да играеш за първи път на „Българска армия“ като футболист на ЦСКА?

– Не бих казал, че е трудно да играеш на „Българска армия“. За мен лично е удоволствие и чест да играя на този стадион пред тази велика публика.

– Как намираш работата със Саша Илич, който като теб е нов за ЦСКА?

– Работата със Саша Илич е много професионална. Надявам се да продължаваме с победите. Той изисква да сме мотивирани на терена, да даваме всичко от себе си, което за мен е най-важното нещо – когато излезеш на терена, да дадеш 100% от себе си и както се казва на футболен жаргон – да оставиш сърцето си на терена.

– Голямата цел на ЦСКА е да стане шампион – колко възможно е това според теб?

– Според мен е напълно възможно да станем шампиони. Трябва да гледаме стъпка по стъпка и времето ще покаже.

– Макар и много млад, опита какво е чуждестранния футбол, беше в „Хееренвеен“. Как се стигна до трансфера ти там?

– Отборът на „Хееренвеен“ ме следеше от много време. Почти цял сезон ме наблюдаваха и накрая взеха решението да ме закупят. След това много бързо станаха нещата, буквално за пет дни и започнах да играя за този отбор. За първия отбор на „Хееренвеен“ имам дебют срещу „Валвайк“. Оттам нататък играех за втория отбор, където имам над 30 мача и 11 гола.

– Нидерландия е известна като идеалното място за млади футболисти – на теб как ти повлия? Кое е специалното в нидерландския футбол?

– Лично според мен ми повлия много добре не само във футболен аспект, а и в живота ми, защото за първи път излизах в чужбина, бях сам. Мога да кажа, че плюсовете са много повече от минусите. Специалното там е, че се играе много бързо. Силов футбол, директен футбол, с две-три подавания трябва да стигнеш до вратата на противника. Мисля, че това е едно много добро място за младите футболисти.