Нова версия на Хърн: Джошуа и Кобрата на ринга на 5 или 12 декември 1
0 0

Дуелът между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев няма да се състои преди декември, обяви промоутърът на британския световен шампион Еди Хърн.

Една от последните версии гласеше, че срещата би могла да се проведе през ноември в Лондон, но Хърн заяви, че битката най-вероятно ще бъде насрочена за началото на последния месец в годината като вече се обсъждали датите 5 и 12 декември.

В очаквания с огромен интерес сблъсък двамата трябва да се изправят един срещу друг в спор за титлите на IBF, WBA, WBO и IBO.

Първоначално боят трябваше да се проведе на 20 юни, но бе отложен заради глобалната криза с коронавируса. След това бе отложен за 25 юли, но и тази дата беше пропусната заради многото неясноти, свързани с противоепидемичните мерки.

Хърн е категоричен, че Джошуа сега е фокусиран изцяло върху Пулев и не гледа към бъдещ сблъсък срещу Тайсън Фюри.

„Казах на Джошуа да тренира, но да не се претоварва, заяви промоутърът. “Предвид обстановката, вариантите пред нас са 5 или 12 декември.

“Няма как да е по-рано, защото такъв мач трябва да е с публика, при това пред повече от 2 хиляди души. Искам да е тогава, защото Фюри – Уайлдър ще е около Коледа. Така победителите ще имат еднакво време за подготовка за обединителен мач догодина.”

Мачът между Джошуа и Пулев вече претърпя куп отлагания. Двамата първо трябваше да се бият през 2017 година, но българският боксьор получи контузия в рамото и бе заместен от Карлос Такам.

След като се възстанови, Пулев постигна победи срещу Хюи Фри, Богдан Дину и Райдъл Букър, докато Джошуа победи Александър Поветкин и имаше дуология с Анди Руис-младши.