Нова Загора приема Битката на непобедимите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Непознаващият вкуса на поражението в 40 поредни домакински мача Загорец приема днес непобедения от началото на сезона във Втора лига Хебър (Пазарджик) в интригуващ сблъсък в турнира за Купата на България.

Тимът на Мирослав Миндев оглавява временното класиране в Югоизточната Трета лига след серия от силни игри, докато гостите от Пазарджик, предвождани от Николай Митов, все още са без загуба във втория ешелон.

Двубоят е от 16.00 часа на стадион “Загорец”, като феновете традиционно ще бъдат зарадвани със свободен вход. Главен съдия на срещата е Владимир Вълков, а негови асистенти – Цветан Горанов и Станимир Трифонов. За четвърти съдия е назначен Даниел Краевски.

Нова Загора приема Битката на непобедимите 1

Домакините, които предоляха не един и два солидни съперници в турнира в последните години, са готови да се впуснат в здрава битка, независимо че са изправени пред сериозни кадрови проблеми.

Наставникът Миро Мндев ще бъде принуден да сглобява стартовата си единайсеторка без доста от ключовите фигури в състава.

“Да, факт е, че имаме сериозни проблеми,” коментира Миндев пред 7 Спорт. “На всичко отгоре в последния мач със Спартак (Пловдив) се контузи и Коста Янев и именно това бе причината да го извадя преждевременно.

“Знаете, че имаме и други играчи, които не мога да използвам вече доста време. Не бих искал също да рискувам с включването на ненапълно възстановения Добромир Димитров и Милен Митев, който пък натрупа 4 жълти картона, с оглед на важното гостуване на Розова долина (Казанлък) в събота.

Нова Загора приема Битката на непобедимите 2

“Но така или иначе, ние сме готови за битка и аз вярвам на момчетата, които ще излязат на терена. Сигурен съм, че те ще дадат максимума от своите възможности!

“Гледаме реално и осъзнаваме, че Хебър е фаворит. Това е един силен отбор с качествени изпълнители. Ние обаче имаме своите шансове.

“Разузнахме добре съперника, но има вероятност треньорът Митов да използва по-различен състав.

Хебър ще акостира в непревземаемата крепост Нова Загора с реномето на единствения тим във втория ешелон, който все още не е изпитвал горчивината на поражението.

“И в Нова Загора ще търсим победата, но ще има ротации в състава,” заяви наставникът на пазарджиклии Митов. “За 9 дни ще ни се съберат доста мачове – пътуване до Нова Загора, после до Разград.

“Ще имаме и наказани момчета за мача срещу Загорец така че със сигурност ще дам възможност за изява на футболисти, които получават по-малко игрови минути в срещите за първенство.”

От тимовия лист на Хебър със сигурност ще отсъстват наказаните Живко Петков и Тодор Гочев.