Загорец разгроми Атлетик (Куклен) за първа победа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът на Мирослав Миндев можеше да спечели още по-убедително, но направи куп пропуски

Загорец записа първата си победа за сезона в Югоизточната Трета лига, надделявайки с 3:0 над Атлетик (Куклен) в среща от втория кръг на първенството.

Съставът на Мирослав Миндев, който миналата седмица започна с нулево равенство с втората формация на Локомотив (Пловдив) в Садово, можеше да унищожи интригата още преди почивката, но направи серия от пропуски пред вратата на бившия страж на Левски, Локомотив (Пловдив) и Етър Кирил Акалски.

Щатният реализатор Пламен Иванов откри резултата в 17-ата минута, като крехката преднина на новозагорци се задържа до заключителните акорди на двубоя.

Николай Янков покачи на 2:0, а Иван Винков напълно отчая гостите от Куклен, в чиито редици бе шампионът с Локомотив (Пловдив) от 2004 година – бившият македонски национал Ванчо Траянов.

В средата на втората част бранителят Мирослав Енчев пропусна и дузпа, но неточният му удар не се оказа фатален. Нещо повече, пред ентусиазираната си публика домакините записаха и втората си “чиста мрежа”.

В следващия кръг Загорец гостува на Верея (Стара Загора), като Миндев ще може вече да разчита и на Георги Йорданов, който изтърпя наказание от две срещи. Атлетик пък посреща Сливен.