Загорец стартира с реми в Садово
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Иван Винков пропусна най-изгодното положение за новозагорци

Обновеният тим на Загорец започна участието си в новия сезон на Югоизточната Трета лига с нулево равенство с втората формация на Локомотив (Пловдив) в двубой, състоял се на стадиона в Садово.

Загорец стартира с реми в Садово 1

Наставникът на новозагорци Мирослав Миндев заложи на стартова единайсеторка, в която липсваха някои от ключовите фигури от миналия сезон.

Вратарят Евгени Караманов и бившият национал Иван Стоянов са лишени от състезателни права за една година, друг опитен играч – Коста Янев, премина в новия член на групата – Сливен, Сава Савов вече е играч на бургаския Черноморец, а извън групата остана и наказаният за две срещи Георги Йорданов.

Само преди броени месеци тези играчи бяха в основата за третото място в групата. Нещо повече, новозагорци успяха да финишират в Топ 3 за седми пореден сезон.

За сметка на това в тима на Загорец се появиха няколко интересни имена, сред които доскорошният бранител на Берое Мирослав Енчев и опитният халф Якуб Идризов, който през миналия сезон се подвизаваше във втородивизионния Добруджа (Добрич).

Видно бе, че в играта на новозагорци липсваше свежест, а това се отразяваше на характерната за отбора комбинативна игра. Въпреки това те имаха възможности да стигнат до трите точки срещу напористия млад тим на пловдивчани, предвождан от Христо Телкийски.

Загорец стартира с реми в Садово 2

В 51-ата минута Иван Винков беше изведен сам срещу вратаря на домакините Кристиян Томов, но дясното крило шутира слабо и не затрудни капитана на Локомотив.

В самия край на мача играчите на Загорец имаха претенции и за дузпа, но сигнал от бургаския рефер Мюмюн Сар така и не последва.

В следващия кръг новозагорци приемат Атлетик (Куклен), който вчера победи Карнобат с 1:0. Локомотив (Пловдив) II ще гостува на Сливен.

Състав на Загорец:

Венцислав Янков; Пламен Тенев, Добромир Димитров, Мирослав Енчев, Ивелин Иванов, Милен Митев (капитан), Иван Винков, Божидар Димитров, Якуб Идризов, Йордан Желев, Пламен Иванов (Александър Харзалов, Николай Янков, Петър Петров)