Нова зашеметяваща Червена вечер в Европа, Жота с хеттрик
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Петзвезден Ливърпул прегази Аталанта с 5:0 в Бергамо

Безупречен Ливърпул продължи впечатляващия си ход в Група Д в Шампионската лига, разгромявайки италианския Аталанта с 5:0 на негов терен в Бергамо в двбой, преминал през по-голямата част при еднопосочен трафик.

В герой за Червените се превърна неспиращият да бележи Диого Жота, който увенча силната си игра със стилен хеттрик. По веднъж за ансамбъла на Юрген Клоп се разписаха обичайните заподозряни – Мохамед Салах и Садио Мане.

Нова зашеметяваща Червена вечер в Европа, Жота с хеттрик 1

Германският специалист заложи на Рис Уилямс като партньор на Джо Гомес в сърцето на отбраната, Къртис Джоунс започна до Джордан Хендерсън и Джини Вайналдум в халфовата линия, а напред редом са Салах и Мане вместо Роберто Фирмино бе предпочетен Жота.

Ливърпул овладя инициатовата от самото начало и не я изпусна в нито един момент от срещата.

Четвърт час след първия съдийски сигнал проницателният пас на Трент Аликзандър-Арнолд изведе Жота зад гърба на отбраната на Аталанта, а португалецът прати топката в мрежата с ювелирно докосване. В 33-ата минута Жота дублира аванса след ново спиращо дъха отиграване и изящен шут.

В началото на втората част Салах и Мане се разписаха в рамките на две минути, а не след дълго бързоногият Жота отново се отскубна от защитниците на домакините и с находчив завършек оформи крайното 0:5!

Това бе третата поредна победа, при това с нова “чиста мрежа”, в групата за мърсисайдци, които преди това надделяха с 1:0 при визитата на Аякс и надиграха датския Мидтиланд с 2:0 над “Анфийлд”.

Ливърпул оглавява уверено класирането в групата с 9 точки, следван от Аякс и Аталанта, които имат по 4. Мидтиланд е последен без спечелена точка.