Новата кубинка в Марица: “Очаквам да стигнем до финала в ШЛ”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
21-годишният център пристигна в Пловдив след престой в перуански клуб

Тя е Джесика Агилера Карбахал. Играе волейбол, при това никак нелошо и е новото попълнение на българския шампион при дамите Марица (Пловдив).

21-годишната Карбахал се изявява на позицията център. Тя започва волейболния си път в столицата на Куба, обличайки екипа на Сиудад Абана, а през миналия сезон се е състезавала за перуанския Алианса Лима.

С националния отбор на Куба Джесика е играла на Световното първенство през 2018  година в Япония.

За първите си впечатления от България, Пловдив и Марица кубинската националка разказва пред volleymaritza.bg.

– Как мина пътуването ти до Пловдив?

– Пътуването ми от Куба до България мина добре. Единствените трудности, които срещнах бяха свързани с това, че не познавах добре града, когато пристигнах.

– Харесва ли ти залата, в която се провеждат тренировките на отбора?

– Залата за тренировки за мен е перфектна, има всички необходими условия. Според мен обаче, условията не са толкова важни, колкото да дадеш всичко от себе си на терена.

– Какви са очакванията ти за мачовете в Шампионска лига?

– Очакванията ми за участието ни в Шампионска лига са на всеки мач да даваме максимума от себе си, заедно с момичетата и да стигнем до финала.

– Как виждаш условията, които Марица ти предоставя?

– Условията, които предлага клуба са добри, много са внимателни с мен. Заради смяната на климата малко бях настинала, но всички се грижеха за мен и се държаха чудесно.

– Какви са впечатленията ти от новите съотборнички?

– Впечатленията ми от съотборничките ми за момента са, че съм приятно изненадана, понеже макар и да не говоря езика, те винаги са страшно мили с мен. Също и на тренировки, стараят се винаги да се чувствам добре.

– Какво би си пожелала за новия сезон?

– Очакванията ми за следващия сезон са треньорското ръководството да има вяра в мен, за да мога да се докажа. Надявам се отбора да остане същия и да продължим да участваме във всички турнири и шампионати.