Новата “Синя приказка” вече е тук.. и пак е на Мъри
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мъри донесе нова славна вечер на феновете на Левски

Четвъртък вечер, датата е 21 юли 2022 г. – Левски се завърна в Европа след над 1000 дни. Съперник на “сините” бе гръцкият гранд ПАОК – редовен участник в групите на евро турнирите в последните години. Левски бе в ролята на аутсайдер, но когато Станимир Стоилов е начело на отбора, май такова определение за 26-кратните шампиони на България не съществува. Те го доказаха още в 1/2-финалите за Купата на България срещу Лудогорец.

Е, ПАОК не е по-силен и по-успешен отбор от “орлите” в последните сезони. Левски направи нов голям подвиг и спечели с 2:0 срещу гръцкия тим на “Герена”. Феновете на тима си спомниха за онези велики европейски вечери под ръководсвото на Станимир Стоилов. При първия престой на Мъри на “Герена”, отборът на Левски записа едни от най-големите си успехи –  участие в групите на Шампионска лига (първият български отбор) и 1/4-финал в Лига Европа. След мача с ПАОК в четвъртък определено може да кажем – новата “Синя приказка” вече е тук.. и пак е на Мъри. Началото й всъщност бе поставено още при спечелването на Купата на България срещу ЦСКА.

Станимир Стоилов отново се доказа. Той победи един от грандовете на Балканите, отбор, достигнал до 1/4-финалите на Лига на Конференциите през миналия сезон. Мъри го победи с играчи от трета дивизия на Бразилия, резерви в отборите в efbet Лига и звезди на тимове от Втора лига. Мъри и Левски надвиха ПАОК, който през лятото привлече играчи от елита на Португалия, един от големите таланти на Хърватия, футболист от Фортуна Дюселдорф и има доказани на европейската сцена футболисти в състава си.

Почти всички играчи на гръцкия гранд са оценявани на над 1 млн. евро, а звездите на тима достигат до 4-5 млн. евро според трансферния портал Transfermarkt. Това не смути Левски и зведите на Мъри Стоилов – звезди от нечувани отбори от Бразилия, звезди на Монтана, Етър, Хебър, Царско село, както и недооценени в предишните си клубове.

Да, във футбола стават изненади. В европейските клубни турнири всеки сезон в квалификациите виждаме солидни отбори да отпадат от по-малко именити клубове. Но Левски не победи ПАОК в първия мач с елемента на изненада. “Сините” надиграха тактически своя съперник, като му позволиха да създаде само две добри голови положения за 90 минути.

Разбира се, ранният гол помогна на Левски. Феновете помогнаха още повече. На реванша в Солун на препълнения “Тумба” ще е тежко. Левски може и да загуби след седмица, може и да отпадне от турнира, но новата “Синя приказка” вече е тук.. и пак е на Мъри. И приказката тепърва ще се пише..