google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Берое записа труден успех при визитата си на Витоша Бистрица с резултат 2:1 в мач от 22-рия кръг на efbet Лига. Заралии направиха пълен обрат в мача с дебютните попадения на Алиун Фол и Гаюс Макута, след като Витоша бе повел още в началните минути на двубоя.

Наставникът на гостите Димитър Димитров направи една промяна в сравнение с домакинството на Етър в миналия кръг, като Алиун Фол започна сред титулярите за сметка на Ибрахима Конте.

Домакините стартираха ударно мача и откриха резултата в 3-ата минута. Юношата на Левски Атанас Кабов качи топката на главата на Амзин, който с много сила я прати в мрежата на Душан Перниш за 1:0. Берое натисна съперника в търсене на изравнителен гол. Александър Цветков стреля опасно в 11-ата минута, но вратарят на домакините спаси. В 24-ата минута Берое възстанови равенството. Бранителят Стив Фуртадо отне топката от Сърмов в центъра на терена и напредна в полето на Витоша, като пусна отличен пас в наказателното за нападателя Фол, който с прецизен удар вкара за 1:1. Това бе първи гол за новото попълнение на Берое в първия му мач като титуляр за “зелено-белите”.

В 31-вата минута Иван Минчев тества рефлекса на Василев, но стражът на “бистришките тигри” се справи добре. В края на полувремето Витоша вкара втори гол, но попадението бе отменено поради съмнителна засада. Така двата отбора се прибраха на почивка при резултат 1:1.

Пет минути след подновяването на играта, гостите можеха да вкарат втори гол. Мартин Камбуров комбинира с Фол, който стреля от въздуха, но ударът му мина над вратата. В 54-ата минута Берое направи нов пропуск като този път Макута не успя да реализира. В следващите минути играта бе равностойна и голови положения липсваха.

В 89-ата минута Берое стигна до победата, след като Камбуров центрира в наказателното поле, където Ибрахима Конте отклони към Гаюс Макута, който с мощен удар прати топката в мрежата на Василев за 1:2.

Със спечелените три точки, Берое прогресира до 5-ото място в класирането с актив от 34 точки, като изостава с 8 пункта от четвъртия Локомотив Пловдив. Съставът на Витоша пък е твърдо на дъното на класирането с актив от само 5 точки.