Новият наставник на Лудогорец: Не мога да пропусна този шанс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Литовският треньор се сбогува с бившия си клуб ХНК Горица

Новият старши-треньор на българския шампион Лудогорец – Валдас Дамбраускас, използва своя профил в Instagram, за да се сбогува с бившия си клуб ХНК Горица. Литовският наставник официално бе обявен за новия треньор на “орлите”, след като се справя страхотно в професията и и бе предпочетен от ръководството на “зелените”.

“Трудно е да пиша тези думи. Решението, което се наложи да взема, също бе трудно. Откакто дойдох във Велика Горица се чувствам свързан с града, с хората, със спокойствието, което ме доведе тук. Изминалата година не бе лесна за никого, преборихме пандемия, преживяхме земетресения, изолация, карантина… През цялото това време аз не се чувствах самотен, защото бях част от семейството на Велика Горица”, започна Дамбраускас.

“Трудихме се усилено на тренировките, карахме се, спорехме, забавлявахме се, подкрепяхме се, превърнахме се в истински отбор. След това дойдоха и резултатите… Заедно с тях дойдоха и отговорностите, както и възможностите. Една възможност дойде на пътя ми. Шанс, който няма как да пропусна, защото ми е страхотно предизвикателство. Когато си в спорта, винаги имаш големи мечти. Оповавам се на своето мото, че най-опасното и разочароващото нещо във футбола е да останеш в посредствеността, да изгубиш амбиция. Всеки ден е нужно да се доказваш. Затова и взех решение да си тръгна от Горица”, сподели новият наставник на Лудогорец.

Валдас Дамбраускас благодари на играчите, служителите, спортния директор, журналистите и феновете, заявявайки, че за него е било привилегия да работи с тях. Специалистът сподели, че ще бъде винаги ще бъде фен на отбора и смята, че пътищата им отново ще се пресекат.