Ново огромно признание за Лева, този път от Кале Румениге
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двукратният носител на "Златната топка" заяви, че полският голов диамант е по-добър от Меси и Роналдо

Феноменалният голмайстор на Байерн (Мюнхен) – Роберт Левандовски, получи поредното признание за своята класа.

Малко след като реализира своя гол номер 41 през сезона в Първа Бундеслига, подобрявайки легендарния рекорд на Герд Мюлер, полският стрелец беше засипан със суперлативи не от друг, а един от най-великите фигури в историята на гранда от Мюнхен – Карл-Хайнц Румениге.

Президентът на Байерн, който е двукратен носител на “Златната топка” заяви, че Левандовски е по-добър от Лео Меси и Кристиано Роналдо.

Миналата година Лева беше изявен фаворит за най-високото индивидуално отличие, но връчването на наградата беше отменено заради глобалната пандемията от коронавирус.

“Той получи наградата за най-добър футболист на ФИФА,” коментира Кале Румениге. “В света има страхотни таланти като Килиан Мбапе, но Левандовски е най-добрият футболист в света в момента.”

“Той е по-добър от Кристиано Роналдо и Лео Меси!”

“Когато Герд Мюлер вкара 40 гола през 1972 година, бях сигурен , че никой няма да подобри това постижение. През годините мнението ми не се промени, но тогава Робърт се появи и станахме свидетели на нещо уникално.”

“Имах удоволствието да играя с Герд Мюлер в продължение на 5 години. Той беше удивителен! Герд можеше да вкара две попадения от нищото.

“Робърт е различен, той е отборен играч и е повече свързан с играта на тима. От футболна гледна точка Левандовски може да предложи повече, но двамата са велики легенди. Щастлив съм, че ги познавам.”