Нулев принос на БФТ за успехите на България на ATP Cup – федерацията ни по тенис дори отказала да участваме!

Нулев принос на БФТ за успехите на България на ATP Cup - федерацията ни по тенис дори отказала да участваме! 1
0 0

Българската федерация по тенис (БФТ) усилено споделяше в социалната си мрежа успехите на България на турнира ATP Cup в изминалите дни. Едва ли не БФТ си приписваше успехите на нашите сънародници в Австралия, въпреки че дори е отказала да изпрати треньор на нашите момчета! В социалните мрежи усилено се говори дори, че БФТ е отказала поканата за участие на ATP Cup, а единствено благодарение на Григор Димитров страната ни участва на турнира.

Българският капитан даде възможност на сънародниците си, които са извън топ 400 на света, да се покажат на голямата сцена. Александър Лазаров и Димитър Кузманов показаха много силни игри на турнира, като Кузманов записа 2 победи и 1 загуба, докато Лазаров бе в основата на успеха ни на 2-ки срещу Великобритания в първия мач на България на състезанието. Младите тенисисти Адриан Андреев и Александър Донски пък имаха възможността да се докоснат до атмосфертата на събитие от такъв ранг и се надяваме, че това ще им помогне за по-добри изяви в бъдеще.

Какво направи обаче Българската федерация по тенис да помогне за тези успехи? Нищо! Нашите момчета заминаха без треньор за Сидни! Личният треньор на ракета номер 1 на България – германецът Крис Гро, се зае със задачата да бъде треньор на цели отбор. Той през цялото време даваше съвети на момчетата и бе близо до тях, дори когато Григор Димитров не бе на корта.

Освен това, изцяло със собствени средства Григор Димитров осигурява престоя на нашия отбор в Сидни. Той е длъжен да го направи, след като БФТ отказва финансиране за турнира. Може би от федерацията ни по тенис са си мислили какви ли шансове за успех имат тези състезатели, които са извън топ 400? България обаче записа 2 победи на турнира и то не само благодарение на Григор Димитров! Останалите ни състезатели показаха, че имат класа и потенциал – нещо, което може би от БФТ не вярват!