google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Интригата около провеждането на UFC 249 се заплита все повече, а неяснотите около провеждането на събитието провокират разнопосочни коментари, отзиви и по стара традиция в смесенитя бойни изкуства – хапливи заяждания. Към момента изглежда, че мачът между Хабиб Нурмагомедов и Тони Фргюсън няма да се състои, ако съдим по официалните изказвания и убеждението на експертите.

Тони Фъргюсън обяви, че Хабиб се е уплашил и поради тази причина е заминал за Русия, за да се скрие под предтекста на извънредното положение за полетите въведено от Русия. В дебатите се намеси и старият “любимец” на Нурмагомедов Конър Макгрегър, който потвърди тезата на Тони, че дагестанецът е уплашен и Фъргюсън е спечелил психологическия двубой между двамата. Междувременно шампионът в лека категория е в Дагестан, тренира постоянно и следи ситуацията:

“Чувам, че UFC работят по организиране на събитие в Сан Франциско през август. Това е много добре. Може би през август, ако всичко е готово, но никой не знае. Чувам, че ще направят шоу в средата на септември в Абу Даби. Може би, не знам.  Ако те не направят събитие след Рамадан, то тогава ще бъде август. Но дори в момента в САЩ никой не знае кога това с вируса ще намалее. В момента, ако ми дадат място и ако мога да напусна Русия , то тогава ще се бия. На 100 % ще се бия. Просто ми дайте локация.”

Нурмагомедов заяви, че изпраща собщения на президента Дейна Уайт всеки ден, който седмици наред се опитва да намери място за провеждането на дългоочакваното събитие. Орелът обаче призна, че не може да контролира случващото се и единственият възможен вариант е да получи локация и да направи всичко възможно да дойде.

“Чувам, че UFC работят по организиране на събитие в Сан Франциско през август. Това е много добре. Може би през август, ако всичко е готово, но никой не знае. Чувам, че ще направят шоу в средата на септември в Абу Даби. Може би, не знам.  Ако те не направят събитие след Рамадан, то тогава ще бъде август. Но дори в момента в САЩ никой не знае кога това с вируса ще намалее. В момента, ако ми дадат място и ако мога да напусна Русия , то тогава ще се бия. На 100 % ще се бия. Просто ми дайте локация. Всеки ден изпращам на Дейна Уайт съобщения. Това не е моята грешка, просто ми дайте локация. Има твърде много щури неща и нямам отговор. Разбирам, че хората са разстроени, защото този двубой е като мечтана битка за феновете. Това е моята мечтана битка. Губя пари, толкова пари. Никой не губи като мен. Губя толкова много неща.”

Шампионът отговори на критиките, че е готов да се биеи от дълго време е желал този двубой.

“Искам да се бия. Ето защо аз приех този бой. Тъй като това е тежка битка, това е битка за наследство. Това е борба за номер едно за феновете, най-голямата битка в UFC в момента. Разбира се, че мога да избера лесна битка с пилето, но избирам тежък бой. Всичко може да се случи и не мога да контролирам това.Ако искат да направят събитието, то тогава да го направим. Много хора искат да се бият, защото нямат пари. Те нямат пари, имат деца, имат семейство, имат толкова много неща. Разбира се, няма да кажа „ не “. Ако могат, то да го направим. Знам, че Дейна се старае много.”

Уайт обаче все още не е коментирал последните събития, както и какво ще се случи, ако Хабиб остане в Дагестан, а ивент има. Тони Фъргюсън анонсира отказ да се бие срещу друг, макар кандидати да има и то какви – Дъстин Порие, Джъстин Гейджи и Конър Макгрегър.