google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Англия не убеждава с представянето си в последно време

Подготовката на Англия за Световното първенство в Катар завърши с драматичо реми в Лигата на нациите срещу Германия (3:3) на Уембли. Мачът може да е бил без значение в контекста на този турнир, но срещата с Германия като последни 90 минути преди Гарет Саутгейт да определи състава си за Катар означава, че бе важна.

Англия показа истински дух, за да обърне от 0:2, но в крайна сметка допусна изравнителен гол и се задоволи с реми. Сега мениджърът на Англия трябва да финализира 26-те играчи, които ще вземе на Световното първенство, след което да избере състав за първия мач срещу Иран на 21 ноември – и има големи проблеми, с които трябва да се справи.

Може ли да се вярва на Магуайър да бъде титуляр?

Саутгейт твърдо подкрепяше Хари Магуайър въпреки нарастващите доказателства, че той не трябва да бъде в стартовия му състав. Неговата вяра в капитана на Манчестър Юнайтед беше подкопана от пагубното представяне на Магуайър срещу Германия. Той направи две грешки за първия гол и втория гол на Германия, като може би Саутгейт ще промени решението си за Магуайър за Мондиал 2022.

Александър-Арнолд пасва ли някъде?

Ще бъде ли Трент Александър-Арнолд от Ливърпул в отбора на Англия за Световното първенство? И ако е, ще бъде ли основна част от състава? Арнолд има труден старт на сезона в Ливърпул и играе рядко за “Трите лъва” напоследък. В дясно на защитата мениджърът може да разчита на Рийс Джеймс, Кийрън Трипиър и Кайл Уокър. Александър-Арнолд все още може да влезе в отбора на Англия, но нищо в последните селекции на Саутгейт не предполага, че той ще бъде близо до титулярния състав.

Кой ще бъде алтернативата на Хари Кейн?

Хари Кейн прекъсна головата си суша с гол от дузпа срещу Германия. Той е незаменим и ако се контузи, това ще бъде сериозен удар за Англия. Към кого ще се обърне Саутгейт? Изглежда, че Айвън Тони от Брентфорд ще получи шанс да докаже потенциала си. Тами Ейбрахам от Рома също е опция, а Саутгейт е фен на Доминик Калвърт-Люин от Евертън, но той все още не е играл този сезон.