Няма яснота около бъдещето на Зинедин Зидан в Реал Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Зидан може да поеме Ювентус или френския национален отбор през лятото

Испанският шампион Реал Мадрид може да има нов треньор през следващата кампания, тъй като бъдещето на Зинедин Зидан продължава да бъде доста неясно, съобщава „Diario AS“. Договорът на френския специалист с “лос бланкос” е до лятото на 2022 година, но може да не бъде изпълнен.

„Кралете на Европа“ се представят доста по-добре в в последните седмици и намалиха изоставането си на шест точки от лидера Атлетико Мадрид в Ла Лига, кaто също така са и на 1/4-финалите в Шампионската лига, след като елиминираха Аталанта след две победи.

Ако пък Зидан реши да напусне “Бернабеу”, то може и причината да не бъде, че Реал не е спечелил някакво отличие през сезона, а специалистът да реши да застане начело на френския национален отбор, ако към него има подобно предложение. Настоящият селекционер на „петлите“ Дидие Дешан има контракт до 2022 година, но Евро 2201 през лятото може да се окаже решаващо за бъдещето му.

Пред Зидан може да се открие и изкушаваща възможност да поеме Ювентус. Италианският шампион почти сигурно ще се раздели с Андреа Пирло след края на сезона. Младият наставник е под сериозен натиск, тъй като Ювентус се представя много колебливо под негово ръководство.

В хода на сезона се появиха и няколко имена за наследник на Зидан в Реал Мадрид. Спряган за поста бе легендата на клуба Раул. Най-новото име пък е това на Йоаким Льов, който няма да остане начело на германския национален отбор след Евро 2020.