Нюкасъл набеляза крило на Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
,,Свраките" виждат потенциала на младока и ще направят всичко възможно да го вземат в редиците си

Според Football Insider, Нюкасъл се приближава към сделка за крилото на Челси – Нони Мадуеке. В статията се твърди, че 22-годишният играч вече е договорил личните си условия с гранда от Североизтока и такъв трансфер е доста възможен да се осъществи. Твърди се, че Нюкасъл е имал интерес към Крисенсио Съмървил от Лийдс Юнайтед, преди да стане ясно, че трансферът е много трудно да бъде осъществен поради разминавания в оценката на играча.

Въпреки че не се споменава потенциална сума, Челси няма да го продадат, освен ако не успеят да генерират печалба, тоест повече от сумата, която те платиха за него – 28,5 милиона паунда, през януари 2023 година.

Мадуеке не беше първи избор при Маурисио Почетино, но въпреки това той се превърна в ключов играч в края на сезона и започваше повечето мачове от април нататък. Общо 5 гола и 2 асистенции успя да направи за 1057 минути футбол, които изигра във Висшата лига през сезон 2023-24.

Нюкасъл трябва да внимава с трансфери, които прави за да се придържа към разпоредбите за устойчива печалба на Висшата лига, защото е близко до минусовата граница.

Елиът Андерсън и Янкуба Минтех се присъединиха към Нотингам Форест и Брайтън и Хоув Албиън за обща сума от 68 милиона паунда, оставяйки Еди Хау с много оскъдни опции на крилата. Спекулациите продължават и за бъдещето на Мигел Алмирон, който е все по-свързван с трансфер в Саудитска Арабия.