Нюкасъл победи Челси с 1:0 в среща от 23-ия кръг на Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Нюкасъл бе домакин на Челси на “Сейнт Джеймсис Парк” в надпреварата в 23-ия кръг на Висшата лига.

Инициативата по време на мача беше в ръцете на “сините”, а тимът на Франк Лампард така и не успя да създаде особено напрегнати моменти.

Макар и през първото полувреме и футболистите и на двата отбора да се представиха добре, създавайки интересни голови положения, гол така и не бе отбелязан. Жоелинтон улучи гредата в 22-та минута, малко по-късно и Тами Ейбрахам провали шанса си, заради обявена засада.

Струва си да се отбележи и доброто представяне на вратарят на Нюкасъл – Мартин Дубравка, който всеки път се справяше отлично и не допусна топката да влезе във вратата му.В допълнителното време  Нюкасъл спечели първия си корнер в двубой, който се оказа резултатен. Уилиан изби топката извън наказателното поле, Свраките се оказаха първи и така,  с подаване от Сен-Максимен, Айзък Хейдън вкара гол с глава в 94-та минута и това бе решаващо за победата на отбора му.

Поражението за Челси е пропусната възможност отборът да напредне в надпреварата за Топ 4, предвид малшанса за Арсенал и Тотъм и предстоящата драматична среща между Манчестър Юнайтед и Ливърпул.

В следващия кръг Челси ще бъде домакин на Арсенал на свой терен, а Нюкасъл ще гостува на Евертън.