Нюкасъл ще се бори с Барселона за играч на Лийдс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Нюкасъл ще бъде сериозна конкуренция на Барселона в надпреварата за привличането на 25-годишния бразилски национал Рафиня

Звездата на Лийдс Рафиня се появи на радара на Нюкасъл Юнайтед за евентуален трансфер през летния трансферен прозорец. 25-годишният бразилски национал вероятно ще напусне Лийдс, като Барселона също иска да си осигури услугите му, пише Daily Mirror.

Рафиня е брилянтен, откакто се присъедини към Лийдс Юнайтед от Рен през октомври 2020 г. Играчът е най-добрият за “белите” по време на престоя си на “Елън Роуд”, утвърждавайки се като техен талисман през кампанията 2021/22 досега. 25-годишният играч натрупа десет гола и три асистенции в 34 участия във Висшата лига до момента през този сезон, като бразилският национал има пряк принос за над една четвърт от головете на Лийдс. Но Рафиня най-вероятно ще напусне тима през летния трансферен прозорец, като Барселона и Нюкасъл Юнайтед ще се опитат да го привлекат.

 

 

Бразилският национал е свързван с Барселона през 2022 г. и клубът вероятно ще започне офанзива за звездата на Лийдс, независимо дали Усман Дембеле ще остане на “Камп Ноу” или ще напусне. Рафиня може да заеме мястото на Адама Траоре в отбора на Барселона, като е малко вероятно испанският национал да остане за постоянно в каталунския клуб.

Нюкасъл Юнайтед ще продължи да обновява своя състав през летния трансферен прозорец, а Рафиня може да подсили значително тима на Еди Хоу в атака. Невероятната техника и скорост на бразилския национал ще добавят повече динамика към атаката на Нюкасъл, което го прави важна цел за клуба от “Сейнт Джеймсис Парк”.