Нюкасъл връща познато име във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Свраките" привличат вратаря Лорис Кариус

Нюкасъл е готов да priwleè бившия вратар на Ливърпул Лорис Кариус след контузията на Карл Дарлоу. “Свраките” бяха принудени да действат, след като позволиха на Мартин Дубравка да се присъедини към Манчестър Юнайтед под наем миналата седмица. Контузия на глезена, претърпяна от Дарлоу – резервата на Ник Поуп, доведе до спешен трансфер на Кариус, който е свободен агент, след като напусна Ливърпул през лятото.

Sportsmail пише, че контузията на Дарлоу няма да го остави извън терените в дългосрочен план, но старши треньорът Еди Хау смята, че е необходимо да се вземе нов вратар. Бившият страж на Карлайл Марк Гилеспи в момента е трети избор.

29-годишният Кариус не игра повече за Ливърпул след кошмарното си представяне във финала на Шампионската лига през 2018 г. срещу Реал Мадрид. Страдащ от сътресение, гафовете му доведоха до поражение с 3:1. Той трябва да пристигне в Нюкасъл в четвъртък, за да премине медицински прегледи и вероятно ще бъде на резервната скамейка за неделното гостуване на Уест Хям в Премиър Лийг.