Нюкасъл проучва възможността да се подсили с халф на Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Свраките" искат да привлекат 19-годишния Андрей Сантос

Андрей Сантос е обект на интерес от страна на Нюкасъл Юнайтед, информира журналистът Бен Джейкъбс. “Свраките” са в търсене на пазара на полузащитник, който да бъде привлечен през януарския трансферен прозорец. Така 19-годишният халф на Челси се очертава като цел за “джордитата”.

Андрей Сантос търпи разочарование след разочарование, откакто пристигна в Англия. Челси осигури сделката за привличането му през януари 2023 г., но не успя да го интегрира в първия отбор поради проблеми с разрешителното за работа. И така, той прекара първите шест месеца на 2023 г. в бившия си клуб Васко да Гама, преди да се завърне за предсезонната кампания.

19-годишният играч беше стабилен по време на предсезонната кампания на Челси, но в крайна сметка за него нямаше място в състава на “сините”. Затова клубът от Западен Лондон изпрати бразилския полузащитник под наем в Нотингам Форест за целия сезон. Въпреки това, Сантос не успя да пробие и на “Сити Граунд”, записвайки само 97 минути игрово време.

Предвид това с отварянето на януарския трансферен прозорец Челси вероятно ще върне Андрей Сантос от наема му в Нотингам Форест. Бразилецът обаче надали ще остане в тима на Почетино за втората половина на сезон 2023/24. “сините” търсят следващата му дестинация за клуб под наем, като Нюкасъл се очертава като вариант.

Воденият от Еди Хау ще се стреми да подсили халфовата линия през януарския трансферен прозорец. Те загубиха Сандро Тонали заради дългосрочна забрана, след като италианският национал наруши правилата за залагане. В допълнение, криза с контузии обхвана Нюкасъл Юнайтед, засягайки всяка линия на терена.