Брайтън изпусна победата срещу Уест Хем на “Лондон Стейдиъм”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Чайките" създадоха много повече положения, но не успяха да вкарат попадение

Отборите на Уест Хем и Брайтън завършиха наравно 0:0 в двубой от 20-ия кръг на Висшата лига. Гостите имаха сериозно предимство на терена и създадоха доста повече ситуации за гол, но не успяха да реализират и така се задоволиха само с точка от двубоя на “Лондон Стейдиъм”.

След това реми двата отбора запазиха позициите си в класирането. Брайтън е на 7-ото място с актив от 31 пункта, докато Уест Хем е с 34 точки на 6-ата позиция.

Треньорът на домакините Дейвид Мойс не можеше да разчита на редица основни играчи за срещата, като Лукас Пакета, Мохамед Кудус и Михаел Антонио. Това повлия на представянето на “чуковете”.

Брайтън също беше без някои важни футболисти, но все пак Роберто Де Дзерби имаше доста от основните играчи в стартовите 11. “Чайките” доминираха леко през първото полувреме, като Дани Уелбек и Паскал Грос бяха спрени от Алфонс Ареола. За Уест Хем пък Джеймс Уорд-Праус пропусна добър шанс в 28-ата минута.

След почивката Брайтън вдигна оборотите и притисна опонента си. В 58-ата минута Ареола спаси удар на Жоао Педро. Малко след това Еван Фъргюсън бе близо до откриващо попадение за “чайките”.

В 86-ата минута Якуб Модер пропусна да изведе гостите напред в резултата. В края на двубоя Алфонс Ареола направи спасяване при шут на Адам Лалана.

Така попадение на “Лондон Стейдиъм” във вторник вечер не падна и двата отбора си поделиха по точка.