google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Чайките" създадоха много повече положения, но не успяха да вкарат попадение

Отборите на Уест Хем и Брайтън завършиха наравно 0:0 в двубой от 20-ия кръг на Висшата лига. Гостите имаха сериозно предимство на терена и създадоха доста повече ситуации за гол, но не успяха да реализират и така се задоволиха само с точка от двубоя на “Лондон Стейдиъм”.

След това реми двата отбора запазиха позициите си в класирането. Брайтън е на 7-ото място с актив от 31 пункта, докато Уест Хем е с 34 точки на 6-ата позиция.

Треньорът на домакините Дейвид Мойс не можеше да разчита на редица основни играчи за срещата, като Лукас Пакета, Мохамед Кудус и Михаел Антонио. Това повлия на представянето на “чуковете”.

Брайтън също беше без някои важни футболисти, но все пак Роберто Де Дзерби имаше доста от основните играчи в стартовите 11. “Чайките” доминираха леко през първото полувреме, като Дани Уелбек и Паскал Грос бяха спрени от Алфонс Ареола. За Уест Хем пък Джеймс Уорд-Праус пропусна добър шанс в 28-ата минута.

След почивката Брайтън вдигна оборотите и притисна опонента си. В 58-ата минута Ареола спаси удар на Жоао Педро. Малко след това Еван Фъргюсън бе близо до откриващо попадение за “чайките”.

В 86-ата минута Якуб Модер пропусна да изведе гостите напред в резултата. В края на двубоя Алфонс Ареола направи спасяване при шут на Адам Лалана.

Така попадение на “Лондон Стейдиъм” във вторник вечер не падна и двата отбора си поделиха по точка.