Обезкървеният Реал пред тежък тест – визита в Бергамо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на Кралския клуб Зинедин Зидан не може да разчита на близо дузина основни играчи

13-кратният победител в Шампионската лига Реал Мадрид гостува тази вечер на настървения Аталанта (Бергамо) в първи осминафинален сблъсък от тазгодишното издание на най-престижната континентална надпревара.

Визитата в северния италиански град идва в повече от небглагоприятен момент за предводителя на Кралския клуб, тъй като той няма на може да разчита на голям брой от своите основни футболисти.

В смущаващо дългия списък на отсъстващите са капитанът Серхио Рамос, френският голмайстор Карим Бензема, белгийския диамант Еден Азар, а освен това Марсело, Дани Карвахал, Феде Валверде, Едер Милитао, Алваро Одриосола и Родриго Гоеш.

Липсата на толкова много от водещите играчи принуди Зидан да попълни групата си за дуела в Бергамо с футболисти от младежкия тим.

В същото време представящият се изключително силно на собствен терен Аталанта ще бъде в близък до оптималния си състав, като наставникът Джан Пиеро Гасперини ще бъде лишен единствено от услугите на Ханс Хатебур.

Италианците се намират в завидна форма – в момента заемат петата позиция в Серия, изоставайки само с две точки зад третия Ювентус, а от началото на сезона са реализирали впечатляващите 72 попадения във всички турнири.

Всичко това дава основания на доста анализатори да смятат, че моментът е подходящ за повторение на постижението от сезон 2019/2020 година, когато Аталанта достигна 1/4-финалите в Шампионската лига.

Експертите на 7 Спорт прогнозират резултатен двубой с поне три попадения. Коефициентът за такава развръзка в букмейкъра bet365 спортни залози е 1.66.

Струва си също да погледнете и към предложението за двоен шанс (победа за Аталанта или равенство). Имайки предвид големия брой отсъстващи Реал със сигурност би бил доволен от реми.

Ето и вероятните стартови единайсеторки:
Аталанта: Голини, Толой, Ромеро, Джимсити, Маеле, Де Роон, Фройлер, Госенс, Иличич, Муриел, Сапата
Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Начо, Варан, Васкес, Кроос, Каземиро, Модрич, Винисиус, Мариано, Асенсио