Обрат: Кобрата отказва да се бие с Джошуа в Англия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Боб Аръм, промоутърът на Кубрат в Америка, разкри, че все пак не са успели да постигнат договорка за мача на Кобрата и Антъни Джошуа. Няма съгласие между двете страни, тъй като Кобрата не е удовлетворен от условията, които са му предложени от Хърн.

Според думите на Боб Аръм, казани в интервюто му пред “WBN”,  е още твърде рано да се говори за мача между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, тъй като първо Джоуша трябва да премери сили с Кубрат.

Той изтъкна още, че „Британския борд не е особено кооперативен в преговорите“. Аръм обясни, че Пулев е напълно готов, в случай, че нещата опрат до търг за организаторските права на двубоя, тъй като той изобщо не желае срещата да се провежда във Великобритания.

Това обаче ще е доста неприятно за Хърн, защото той вече е дал дума на Антъни Джошуа, че ще направи необходимото, за да бъде следващият му двубой на английска земя. Другото, което притеснява промоутъра е фактът, че се изправя срещу един от най-добрите организатори на боксови мачове – от името на българския боксьор за предстоящия двубой ще наддава именно Боб Аръм.

От своя страна Аръм е категоричен, че не иска боят да се проведе във Великобритания, защото, според неговите думи, там двамата противници няма да бъдат поставени на равни начала. А това, че Еди Хърн е пожелал за срещата английски съдия, само потвърждава този факт.

В случай, че усилията да прехвърлят мача между Кобрата и Джошуа другаде, се увенчаят с успех, то най-вероятно това ще бъдат Съединените американски щати. Припомняме, че точно там Джошуа претърпя своята първа загуба в професионалния бокс.

Своевременно от IBF казаха кога ще се проведе търгът –  3-и март, а двете разполагаха с месец за да постигнат съгласие.

За предстоящия мач вече от няколко седмици се тръби във всички медии, като се считаше, че вече всички спорове са уредени. Но явно, това не е краят – тази новина в последните дни на месеца, че Кубрат Пулев не е съгласен да се бие в Англия, наистина изненада всички.

Припомняме думите на Кобрата, че дори и мачът да се състои в Обединеното кралство, той пак е готов да бие Джошуа.

Стана ясно и друго – след двубоя между Фюри и  Уайлдър, Боб Аръм също заяви, че е доста вероятно Кубрат Пулев да нокаутира Ей Джей.