Обрат! Родри ще пропусне целия сезон заради контузия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
По първоначална информация халфът беше се разминал с най-тежкото.

Родри няма да може да играе повече през тази кампания след проблема който получи във вчерашния мач срещу Арсенал.

Най-авторитетните медии излязоха с новина, че испанският полузащитник няма да е на разположение за Манчестър Сити до края на настоящия сезон след ACL контузия която го принуди да напусне през първото полувреме срещу „Артилеристите“ в неделя в двубой който завърши 2-2.

Фаворитът за „Златната топка“ няма да може да играе много дълго време като това е сериозен проблем, който ще трябва да разрешава Пеп Гуардиола.

Докато Родри има нужда от още тестове, за да бъде потвърдена неговата контузия, всички първоначални изследвания сочат към това, че халфът няма да изиграе нито един официален мач повече до края на настоящата кампания. Испанецът изигра 50 двубоя във всички турнири през миналия сезон и беше ключов за триумфа на Испания на Евро 2024.

Звездата в халфовата линия на „Гражданите“ много рядко е получавал контузии през кариерата си до сега като най продължителната беше в началото на сезона, когато той не игра в 3 мача за Ман Сити. „Небесносините“ сега ще трябва спешно да търсят заместник на Родри в центъра на терена като ще трябва да се обърнат към настоящия си състав тъй като трансферния прозорец ще отвори едва през следващата календарна година.