Обрат: УЕФА даде заден във войната с Ювентус, Реал и Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Централата обяви, че към момента стопира процесите срещу трите клуба

Европейската футболна централа УЕФА обяви преди минути, че е решила да “спре производството срещу Ювентус, Барселона и Реал (Мадрид) до по-нататъшно решение”. От Нион се обявиха срещу организирания независим проект Европейска Суперлига, като единствено трите клуба все още са активни участници в него, докато останалите учредители се оттеглиха.

Реал (Мадрид), Ювентус и Барселона трябваше да бъдат изправени пред потенциално сериозни наказания от УЕФА, включително парични санкции и изключване от участие в Шампионската лига. Днес обаче беше публикувано изявление, което променя ситуацията.


“След откриването на дисциплинарно производство срещу ФК Барселона, Ювентус ФК и Реал (Мадрид) за потенциално нарушение на правната рамка на УЕФА във връзка с така наречения проект Суперлига, Апелативният орган на УЕФА реши да спре производството до по-нататъшно решение”. Една от причините е, че съдебна заповед от съда в Мадрид, която е подписана от клубовете-учредителки, е пристигнала в офисите на УЕФА в събота чрез швейцарските власти. УЕФА първо трябва да оспорва решението, преди да приеме дисциплинарните си мерки. В противен случай те сами биха могли да бъдат подведени под отговорност.